EN
Preberi 1 min
15. 4. 2021

˝Zaupanje je energija, vez, ki se splete med ljudmi. Je proces, ki ljudi povezuje, osrečuje, jim daje občutek varnosti,˝ je na drugem pogovoru Družba in zaupanje (znotraj serije dogodkov Deluješ, kot izbereš) povedal dr. Aleksander Zadel

Skupaj z Melito Joželj Nose sta izpostavila pomen medsebojnega zaupanja kot osnovnega veziva družbe ter komunikacije, ki še nikoli ni bila tako pomembna. ˝Ljudje v krizi toliko bolj zaupamo institucijam, organizacijam in posameznikom, ob katerih se počutimo varne. Slovenci smo med epidemijo koronavirusa najbolj zaupali malim slovenskim podjetnikom, organizacijam, šolam in trgovcem. Vsem tistim, s katerimi smo imeli neposredno izkušnjo,  ki so bili vedno na voljo, in ki so uspešno poskrbeli tudi za svoje zaposlene,˝ je rezultate raziskave Valicon Ogledalo Slovenije marec 2021 povzela Melita Joželj Nose. Prav tako sta se sogovorca dotaknila tudi občutka svobode in odgovornosti slehernika do družbe, v kateri živi. ˝Komunikacija je orodje za oblikovanje kakovostnih medosebnih odnosov. Moje mnenje je pomembno meni, lahko ga izražam, vendar na način, da ne ponižujem sočloveka. Spoštujmo se. Tudi tako pletemo vezi in ustvarjamo zaupanje,˝ je povzel dr. Zadel.

Vabimo vas, da se jima pridružite na naslednjem virtualnem predavanju v seriji Deluješ, kot izbereš: Družba in povezanost v sredo, 12. maja, ob 19. uri prek YouTube kanala ali na Facebook povezavi.