EN
Strateško komuniciranje
Preberi 1 min
13. 5. 2021

O obSTAnku naše ter vlogi in pomenu tiskovnih agencij po Evropi

Ob 30-letnici samostojne države ta jubilej praznujejo tudi številne druge institucije, ki so bile temelj vzpostavljanja lastne državnosti. Ena teh je Slovenska tiskovna agencija, ki je od ustanovitve naprej predstavljala zelo pomemben informacijski kanal za domačo in na začetku še toliko bolj pomembno tujo javnost.

Obstoj STA je danes ogrožen. Že od začetka letošnjega leta opravlja javno službo, ne da bi ji vlada zanjo nakazala v zakonu določeno plačilo.

Hermanov partner dr. Dejan Verčič, njen prvi direktor in eden izmed njenih ustanoviteljev, je bil gost v Studiu ob 17.00, kjer je podal svoj pogled na trenutno situacijo.

˝Ocenjujem, da ljudje večinoma razumejo, da država ni od včeraj in da, ko smo to država enkrat postavili na noge, moramo tudi skrbeti za to, da bo preživela. Slovenska tiskovna agencija je eden izmed ključnih infrastrukturnih elementov te države. 30 let se je postavljala na noge in če bi jo danes spravili na kolena, bomo potrebovali naslednjih 30 let, da jo bomo spet postavili na raven, na kateri je danes,˝ je povedal Dr. Verčič.

Posnetek oddaje se nahaja tukaj.