EN
Strateško komuniciranje
Preberi 1 min
16. 9. 2021

Na letošnjem digitalnem druženju SIQ partnerjev se je Hermanov partner dr. Dejan Verčič pogovarjal o tem, kako je internet spremenil način komuniciranja.

Živimo v digitalni dobi, ki pridobiva še večjo moč zaradi trenutnih koronskih razmer. Na digitalnem srečanju partnerjev Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje (SIQ) 16. septembra 2021 je o pomenu digitalizacije za komuniciranje govoril tudi naš partner dr. Dejan Verčič, ki mu je ta tematika vse prej kot tuja.

V svojem predavanju Internet je spremenil vse je govoril o pomenu interneta za demokratizacijo znanja in širjenja informacij.

Tako kot je premični tisk demokratiziral krščanstvo in omogočil protestantizem, je internet demokratiziral znanje in omogočil polresnice. Živimo v času in prostoru, v katerih so vse avtoritete vprašljive in si morajo vsakič znova prizadevati za legitimnost. V takšnem svetu je komuniciranje proces eno- in dvosmernega sporočanja, omogočanja pogovorov in (so)ustvarjanja pomenov. Je samostojen (komunikativni) vir v obliki znamk, medijev s pripadajočimi občinstvi ali platform z dosegom in sledilci ter neopredmeteno sredstvo (v različnih oblikah družbenega kapitala, kot so zaupanje, podoba in ugled).