EN
Preberi 1 min
14. 3. 2024

Upravni odbor Mednarodnega združenja za odnose z javnostmi (IPRA) je pod vodstvom predsednice Nataše Pavlović Bujas ustanovil odbor za pripravo etičnih smernic za uporabo umetne inteligence (UI) v komuniciranju.

Člani so: prof. dr. Dejan Verčič, Univerza v Ljubljani, Slovenija, prof. dr. Flora Hung-Baesecke, Univerza za tehnologijo Sydney, Avstralija, dr. Marko Selaković, S P Jain School of Global Management, ZAE, prof. dr. Yang (Alice) Cheng, Državna univerza NC, ZDA, prof. dr. Ana Tkalac Verčič, Univerza v Zagrebu, Hrvaška, dr. Nikolina Ljepava, Ameriška univerza v Emiratih, ZAE, ga. Svetlana Stavreva, mag., DipM, nekdanja predsednica IPRA in članica upravnega odbora Mednarodnega združenja za odnose z javnostmi.

 “To je izjemen primer sodelovanja med akademsko skupnostjo in praktiki pri urejanju kritično pomembnih vidikov našega dela. To sodelovanje presega zmanjševanje vrzeli med prakso in akademsko sfero: gre za sodelovanje pri predvidevanju prihodnosti in določanju meja za uporabo umetne inteligence, ki velja na svetovni ravni”, pojasnjuje Nataša Pavlović Bujas.

Več informcij tukaj.