EN
Preberi 3 min
5. 7. 2021

Herman & partnerji je ena ekipa, ki združuje skoraj 70 posameznikov, naše vrste pa še rastejo. V skupini smo se zbrali ljudje z izkušnjami in željo po preboju na višjo raven digilognih komunikacij in celostnih strateških svetovalnih rešitev. Herman je torej integrirana skupina novih znanj, ekspertiz, drznosti in sodelavcev, ki razvijajo napredne in učinkovite rešitve. Ne samo za, ampak predvsem z našimi naročniki. Večina naših partnerjev so domača podjetja in tuje multinacionalke.

Plujemo v mednarodnih vodah

Herman je slovenski, že po enem letu pa pluje tudi na odprtem morju – z močnimi vesli in zanesljivimi zamahi. Vztrajno, povezano, ciljno. Hitro smo presegli razmišljanje “digital first“ in naredili še korak dlje na poti v multilogni svet. Razvijamo nova znanja in kreativne rešitve, kot so nove medijske in content platforme, digilogni dogodki, digitalizacija klasičnih odnosov z javnostmi, nova orodja in aktivacija gen-Z, izgradnja in upravljanje znamke delodajalca, B2B adrenalizacija, e-commerce in UX izkušnje, poslovne strateške transformacije … Zato smo se tudi v mednarodne vode spustili dobro ''opremljeni'' z različnim znanjem – z zanesljivimi zamahi plujemo po novih svetovih.

Tudi v mednarodne vode smo se spustili dobro ''opremljeni'' z različnim znanjem.

Ključ v univerzalnosti ideje in prevedljivosti sporočil

Snovanje kampanj za mednarodne trge ima svoje zakonitosti, ki se razlikujejo od snovanja za lokalni trg. Ko snujemo kampanje za mednarodne trge, mora srž ideje temeljiti na bolj univerzalni resnici, ki povezuje uporabnike različnih narodnosti in kulturnih ozadij. Nekaj, kar v Sloveniji velja kot življenjsko dejstvo, morda v drugem delu sveta za uporabnike ni relevantno. Prav tako je treba biti previden pri tekstopisju. Uporaba fraz, rim, pregovorov in različnih besednih iger lahko odlično deluje v enem jeziku, vendar pri prevajanju rado pride do izzivov. Univerzalnost ideje in prevedljivost sporočil sta torej bistvenega pomena.

Hisense je kitajska znamka elektronike, podjetje pa ima sicer v lasti tudi Gorenje. Na trgih Zahodne Evrope so s pečicami prisotni že slabi dve leti, svoje delovanje pa so želeli dodatno podpreti s komunikacijsko kampanjo. Zato so pripravili mednarodni natečaj, na katerem je zmagala družba Herman & partnerji.

Ciljna skupina Hisensovih pečic so predvsem mladi, ki si prvič opremljajo dom oz. kuhinjo. Gre za generacijo t.i. Millenialsov, ki predstavlja svojevrsten izziv. Zakaj? Ker so ljubitelji dobre hrane (t.i. foodie-ji), ki svoja kulinarična doživetja radi delijo na družbenih omrežjih, vendar v kuhinji kljub temu preživijo manj časa kot starejše generacije. Razlogi za to so različni: pomanjkanje časa, življenje in prehranjevanje on-the-go, pretirana glorifikacija kuhanja v popularni kulturi, itd. Komunikacijski izziv je bil torej prepričati mlade, da premagajo uvodni strah in se sproščeno, neobremenjeno in kot začetniki lotijo vsakdanjih kuharskih izzivov, pri čemer jim bodo seveda v pomoč Hisense pečice s svojimi enostavnimi in uporabniku prijaznimi rešitvami. Od tod tudi glavno sporočilo oz. naslov kampanje 'Cook like a rookie, eat like a Chef' oziroma 'Kuhaj kot začetnik, jej kot šef'.

Kampanja je zasnovana za več trgov Zahodne Evrope, in sicer za Italijo, Nemčijo, Francijo, Veliko Britanijo in Španijo.

Univerzalnost ideje in prevedljivost sporočil sta torej bistvenega pomena.

Vznemirjenje pred tekmo … s Fortuno in Hermanom

Fortuna Entertainment Group je podjetje za športne stave in igre na srečo, ki nastopa na trgih Češke, Slovaške, Poljske, Romunije ter Hrvaške. Njihov največji fokus je nogomet.

Podjetje je v času nogometnega prvenstva EURO 2020 želelo okrepiti čustveno povezanost navijačev s svojima znamkama Fortuna (CZ, SK, RO) in PSK (CRO). Zato so pripravili mednarodni natečaj, na katerem so agencije iz različnih držav iz regije pripravile svoje komunikacijske predloge. Naročnika je najbolj prepričal predlog družbe Herman & partnerji. Za naročnika smo zasnovali TV oglas 'Vznemirjenje se začne s Fortuno' in vizualno podobo kampanje.

Kampanja temelji na dveh uvidih, in sicer, da se vsaka nogometna tekma simultano odvija na dveh prizoriščih: med igralci na igrišču in med navijači na tribunah oz. pred TV zasloni. Drugi pa je, da je s Fortuno doživetje vsake tekme še intenzivnejše kot sicer.

Kampanja se od začetka junija v času EURA 2020 pod znamko Fortuna predvaja na Češkem, Slovaškem in v Romunijo, ter pod znamko PSK na Hrvaškem.

Na mednarodnem natečaju je naročnika najbol najbolj prepričal naš predlog.