EN
Preberi 1 min
3. 3. 2021

Epidemija koronavirusa je dodobra zarezala v vsakdanje življenje in predrugačila tako naše delovanje kot tudi mišljenje. Kako pa lahko posameznik vpliva na svet, v katerem živimo? Kam naj usmeri svoje razmišljanje o družbi, ki zaradi krize sprejema drugačne vrednote? Kaj sploh lahko naredimo kot družba? Kje iskati solidarnost in kako pridobiti zaupanje v poplavi teorij zarot?


Na vsa vprašanja bosta na prvem izmed treh virtualnih pogovorov sklopa Deluješ, kot izbereš, odgovorila dr. Aleksander Zadel in partnerica v skupini Herman & partnerji Melita Joželj Nose.

Vabimo vas, da se jima na predavanju Družba in kriza pridružite v sredo, 10. marca, ob 19. uri prek Youtube kanala ali na Facebook povezavi.

Predstavila bosta pogled na družbo, ki je že leto dni zaznamovana z epidemijo koronavirusa, predvsem pa se bosta osredotočila na posameznika. Na posameznika, ki bije intimno in družbeno bitko ter se nenehno spopada s strahovi preteklosti in prihodnosti, obenem pa pozablja, da lahko negativen tok misli preusmeri na stabilnejšo pot. Sogovornika se bosta dotaknila tudi vprašanj delovanja slehernika v okolju, prežetem s pandemijo, finančno nestabilnostjo in prestrukturiranjem gospodarstva.

Dr. Aleksander Zadel in Melita Joželj Nose bosta z vami še v naslednjih mesecih, in sicer v sredo, 14. aprila 2021, v pogovoru Družba in zaupanje, ter v sredo, 12. maja, z Družbo in povezanostjo.