EN

Izziv

V 30 letih, odkar imamo v Sloveniji mobilno telefonijo, se je v predalih gotovo nabralo že veliko odsluženih mobitelov. Verjetno tudi vam.

Ker delujemo družbeno odgovorno in zremo v svetlejšo in okolju prijaznejšo prihodnost, razumemo, zakaj je bolje, da se redke kovine iz odsluženega mobitela pretopijo v nov mobitel.

Kako torej med ljudmi vzbuditi zavedanje, da se tudi telefone spodobi reciklirati?

Rešitev

Za vsakih pet zbranih odsluženih telefonov bo Telekom posadili medovito drevo. Tako čebelam in drugim opraševalcem zagotavlja kakovostno hrano za preživetje. Za vsak prineseni telefon pa vas bo nagradil z ročno izdelanimi zapestnicami.

Storitve

Opis projekta

Telekom Slovenije je v sodelovanju z družbo Treecelet zagnal akcijo Ustvarjaj zeleno prihodnost. V vseh Telekomovih centrih so bili na voljo posebni zabojniki za odslužene mobitele. Vsak je v zameno dobil zapestnico in prispeval svoj delež k sajenju medovitih dreves po Sloveniji.

Akcijo smo najprej predstavili z zeleno stojnico na festivalu SOF. Kasneje pa še s serijo spletnih videov, v kateri nas Alen Podlesnik popelje čez bogato 30-letno zgodovino mobilne telefonije na Slovenskem. Da se spomnimo starih dobrih časov in bogastva surovin, ki nam leži po predalih, na podstrehah, v vrtnih lopah in še kje.

In če tudi vam, jih lahko še vedno odnesete v najbližji Telekomov center in skupaj z nami ustvarjate zeleno prihodnost.

  • EKIPA
  • Kreativni direktor: Miha Bevc
  • Digitalni strateg: Dušan Boldin
  • Tekstopisec: Maj Kelenc
  • Oblikovalka: Iana Kušer
  • Umetniški direktor: Saša Leskovar
  • Direktor projekta: Jernej Lipar

Moj mobitel je lahko medovito drevo."

Naročniki

ABA Liga Adria Tehnika Atlantic Droga Kolinska Biogen Pharma Carglass DS Smith G3 Spirits Gorenjska Banka Gospodarska zbornica Slovenije Hisense